Hastanemizde beyaz, mavi ve pembe kod tatbikatı yapılmıştır.
09 Ekim 2023

Hastanemizde beyaz, mavi ve pembe kod tatbikatı yapılmıştır.

Mavi Kod:

Mavi Kod Tatbikatı Raporu

Pınarbaşı Devlet Hastanesinde 03.10.2023 tarihinde hastane yönetimi ve kalite biriminin katılımıyla mavi kod tatbikatı yapılmıştır. Mavi kod tatbikatı, Genel Servis serviste  yapılmıştır.1211 nolu odada hastasının fenalaştığını fark eden hasta yakını hemşire çağrısına basmıştır. Hemşire 0.30 dk içerisinde hasta başına gelmiştir. Hastanın nabız atmadığını tespit etmiştir. Servis hemşiresi tarafından 2222 aranarak saat 10:00' da mavi kod verilmiştir. Mavi kod ekibi, servise  saat 10 02'da ulaşmıştır. Mavi kod ekibi hastaya gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra hasta yoğun bakım servisine yatırılmıştır. Ekibin müdahale yerine ulaşma süresi hedef değer olan 3 dakikanın altındadır. Mavi kod ekibi, müdahale yerine mavi kod çantası, ambu ve laringoskop seti ile birlikte gelmiştir. Gelen ekipte acilde nöbetçi olan hekim, Anestezi teknisyeni, hemşire ve güvenlik görevlisi bulunmaktadır.

Mavi kod tatbikatı başarıyla sonuçlanmıştır.

PDH Mavi Kod Eğitimi 1.jpeg
PDH Mavi Kod Eğitimi 2.jpeg
PDH Mavi Kod Eğitimi 3.jpeg
PDH Mavi Kod Eğitimi 4.jpeg
PDH Mavi Kod Eğitimi 5.jpeg
PDH Mavi Kod Eğitimi 6.jpeg
PDH Mavi Kod Eğitimi 7.jpeg
PDH Mavi Kod Eğitimi 8.jpeg
PDH Mavi Kod Eğitimi 9.jpeg
PDH Mavi Kod Eğitimi 10.jpeg
PDH Mavi Kod Eğitimi 11.jpeg

Beyaz Kod:

Beyaz Kod Tatbikatı Raporu

Pınarbaşı Devlet Hastanesinde 03.10.2023 tarihinde hastane yönetimi, Kalite birimi ve Çalışan Hakları biriminin katılımıyla Beyaz kod tatbikatı yapılmıştır. Beyaz kod tatbikatı, Genel Serviste yapılmıştır. Hasta yakını hastasının tedavisinin yapılmadığı iddiası ile Servis Hemşiresine önce yüksek sesle hakaretler etmiş daha sonra fiziksel şiddette bulunmuştur. Olayı gören serviste görevli tıbbi sekreter tarafından 1111 aranarak 09:00’da Beyaz kod verilmiştir. Beyaz kod ekibi, polikliniğe  saat 09:01 'de ulaşmıştır. Acil çağrıyı alan güvenlik personelleri ivedilikle olay yerine intikal etti. Güvenlik personellerini karşısında gören hasta yakını iyice panikleyip ses tonunu yükseltmiş, hakaret ve tehditlerde bulunmaya başlamıştır. Güvenlik görevlileri tarafından tutulan hasta yakını İdari yöneticiler tarafından sakinleştirilerek olay yerinden uzaklaştırılıp Hastane polisi tarafından ifadesi alınmak üzere karakola sevk edilmiştir. Şiddete maruz kalan hastane personel başhekim tarafından yapılan destekle rahatlatılmaya çalışılmıştır. Daha sonra Hastane personeli kendisine yapılan bu şiddetten ötürü Hukuki destek alabilmek için Çalışan Güvenliği Birimine başvurmuş, Hasta yakınından şikâyetçi olmuş ve yasal süreç başlatılmıştır.

Beyaz kod tatbikatı başarıyla sonuçlanmıştır.

PDH Beyaz Kod Eğitimi 1.jpeg
PDH Beyaz Kod Eğitimi 2.jpeg
PDH Beyaz Kod Eğitimi 3.jpeg
PDH Beyaz Kod Eğitimi 4.jpeg

Pembe Kod:

Pembe Kod Tatbikatı Raporu

Pınarbaşı Devlet Hastanesinde 03.10.2023 tarihinde hastane yönetimi, Kalite biriminin katılımıyla Pembe kod tatbikatı yapılmıştır. 1203 nolu odada yatan Bebek hastanın yerinde olmaması üzerine bebeğin annesinin telaşlı bir şekilde servis sorumlu hemşiresini bilgilendirmesi sonucunda tüm serviste arama yapılmış ancak yapılan bu aramalar sonucunda bebek bulunamamıştır. Bunun üzerine Sorumlu Hemşire tarafından saat 12:00 da 3333 aranıp Pembe kod çağrısı yapılır. Çağrıya istinaden Hastane Müdür Yardımcısı Gökhan ÇALIK tarafından bilgi akışı sağlanmış ve bilgi akışı düzenlenmiştir. Çağrıyı alan güvenlik görevlileri anında olay yerine intikal etmişlerdir. Güvenlikten sorumlu memur hastane anons sistemindeki personeli arayarak Pembe kod verildiği ve belirli aralıklarla anons yapılmasını ister. Ayrıca teknisyenler tarafından asansörler durdurulmuş ve hastane giriş çıkış kapıları Bebek bulunana kadar güvenlik görevlileri tarafından kapatılarak önlemler artırılır. Güvenlik kamera odasından hastane içinde bulunan güvenlik kameraları tek tek incelenerek bebeğin kaçırıldığı görülür. Eksi birinci katta bulunan güvenlik görevlileri tarafından suçüstü yakalanıp emniyet görevlilerine teslim edilir. Bebeğin bulunmasıyla aynı telefondan 3333 aranıp çağrı 12.05 içerisinde sonlandırılır ve son olarak Pembe kod müdahale raporu düzenlenerek tatbikat sonlandırılır.

Pembe kod tatbikatı başarıyla sonuçlanmıştır.

PDH Pembe Kod Eğitimi 1.jpeg
PDH Pembe Kod Eğitimi 2.jpeg